Softronic tecknar avtal med Naturvårdsverket som IT-utvecklings- och -förvaltningsleverantör

IR Nyheter | 11 sep 2024

Softronic har tilldelats avtal med Naturvårdsverket som IT-utvecklings- och -förvaltningsleverantör.

          Naturvårdsverket har ett oerhört viktigt uppdrag i Sverige och vi är stolta att få vara med och utveckla hållbara och säkra IT-tjänster till dem, säger Charlotte Eriksson, VD för Softronic.

Avtalet innehåller två tjänsteområden – förvaltning samt ny- och vidareutveckling av IT-stöd. Softronic kommer att leverera både team och expertkonsulter.

          Att få vara samarbetspartner till Naturvårdsverket som driver och samordnar Sveriges miljöarbete, är väldigt ärofyllt för oss. Våra verksamheter matchar varandra oerhört bra. Vi på Softronic har mycket erfarenhet av att hjälpa våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa verklig samhällsnytta genom innovativa digitala lösningar. Genom det långsiktiga samarbetet med Naturvårdsverket kommer vi fortsätta vår målsättning att verka för samhällets digitalisering och därigenom bidra till en mer hållbar framtid, säger Jenny Magnell, områdeschef och kontaktperson för samarbetet på Softronic.

Softronic har gedigen erfarenhet av liknande uppdrag och ser fram emot ett tätt samarbete med kunden.

 

KONTAKTPERSONER

Charlotte Eriksson, VD, Softronic AB (Publ)
charlotte.eriksson@softronic.se
Tel: + 46 70 – 454 55 43

Jenny Magnell, områdeschef Softronic AB
jenny.magnell@softronic.se
Tel: +46 70-200 824

Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket är en statlig myndighet för miljöfrågor. Vi arbetar på uppdrag av regeringen med miljöfrågor inom Sverige, inom EU och internationellt. Sveriges miljömål styr vårt arbete. www.naturvardsverket.se

Om Softronic
Goodtech – ledande teknik som gör gott i samhället.
Softronic hjälper företag och organisationer att utveckla sin verksamhet och skapa verklig samhällsnytta genom innovativa digitala lösningar. Vi hjälper våra kunder i sin digitala förflyttning, genom allt från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Softronic grundades 1984 och är idag börsnoterat på Stockholmsbörsen Nasdaq OMX. Vårt team består av våra drygt 400 drivna, nyfikna och kunniga medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Karlstad, Visby och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)